Studietur til Spania 2022

Studietur til Spania 2022

Samfunnet og verden åpner opp, så Tryggheim Forus har bestemt at det blir skoletur til Spania denne våren for elevene i VG1 og VG2. Vi har leid et leirsted, med eget svømmebasseng, en halv time utenfor Alicante som heter Centro Sarepta 4. – 8. april. Dere kan lese om stedet her: https://www.centrosarepta.no/

Program og innhold

Dette er en skoletur og ikke bare en ferie. Det betyr at deler av undervisningen flyttes til Spania, men vanlig timeplan opphører. Innimellom undervisning og faglige aktiviteter skal vi på ulike utflukter. Her er noen eksempler på hva vi skal gjøre. Det vil enkelte ganger bli mulighet til å velge mellom aktiviteter:

– Besøke Altea

– Volleyballturnering på stranden

– Gå fjellturen til Peñon de Ifach i Calpe

– Kjøre Go Cart

– Besøke et motorsykkelmuseum

– Spise spansk mat

– Jobbe frivillig ved et senter for fattige i byen

– Grilling

– Bading

– Undervisning

– Fellessamlinger

Når vi nærmer oss avreise vil vi presentere et nøyaktig program med tider og aktiviteter. Det vil ikke bli mulighet til å gå eller reise rundt i området på egenhånd uten en voksen. Det er heller ikke mulighet til å hoppe over deler av programmet. Dette er en skoletur og elevene må følge programmet som er bestemt. Ordensreglementet som gjelder på skolen, gjelder også når vi er på skoletur i Spania.

Betaling

Studieturen til Spania er inkludert i skolepengene på Tryggheim Forus VGS. Det eneste som kommer av nødvendige utgifter for de som reiser, er knyttet til mat på turen. Dette vil bli fakturert i etterkant, og vil dreie seg om ca. 100 kroner per dag. I tillegg kan det komme valgfrie utgifter, f.eks knyttet til shopping o.l.

Hvem er med

Marie Birkeland (spansklærer), Kristin H. Aalgaard (kontaktlærer VG1), Jørn Kenneth Andersen (kontaktlærer TIF), Mons Gunnar Selstø (sosiallærer) og Hildegunn Hernes (avdelingsleder) er med som ansatte på turen.

Reisetidspunkt

Vi har ikke bestilt billetter. Det gjøres etter påmeldingsfristen. Men vi planlegger å fly med KLM fra Sola til Alicante. Endringer kan forekomme, så eksakt beskjed om avreise, ankomst og oppmøtetider kommer så snart det er klart. Så tidene under er veiledende, men det vi planlegger for:

Avreise:

Mandag 4. april kl.14:10. Ankomst Alicante kl.19:50. (Mellomlanding i Amsterdam).

Retur:

Fredag 8. april kl.16:50. Ankomst Sola kl.22:25 (Mellomlanding i Amsterdam).

Nødvendige dokumenter

Alle som reiser til Spania må fylle ut et elektronisk helseskjema før avreise. Reisende fra risikoområder (omfatter hele Norge) må dokumentere at de enten er fullvaksinert, har negativ test eller har gjennomgått sykdommen. Merk at fullvaksinerte fra 1. februar må ha tatt oppfriskningsdose dersom det er gått mer enn 270 dager (ca. ni måneder) siden siste vaksinedose for å ha et fortsatt gyldig vaksinesertifikat. For mer informasjon om restriksjoner grunnet koronaviruset, se under punktet Helse (Reiseinformasjon for Spania fra regjeringen.no).

Det er viktig at alle som skal være med på turen har pass som er gyldig minst så lenge turen varer, altså til og med 8.april 2022.

Elever som ikke reiser til Spania

Det er frivillig å reise til Spania. De som vil være igjen i Norge får et alternativt opplegg på skolen som  innebærer ordinær undervisning, utplassering i bedrift, kurs og andre utflukter i nærområdet. Nøyaktig timeplan og program kommer når vi vet hvor mange som blir igjen på Tryggheim Forus

PÅMELDINGSFRIST: Fredag 11. februar

Tryggheim Forus

Prinsens vei 3

4315 Sandnes

51 67 80 10

Org.nummer: 993 272 590

  • Følg oss på facebook

Tryggheim Forus 2022©