Hvilke linjer har dere?

På Tryggheim Forus vgs. har vi utdanningsprogrammene studiespesialisering, teknologi og industrifag (TIF) og påbygg.

Når er søknadsfristen?

Vi har samme søknadsfrister som alle videregående skoler. Søknadsfristen for ordinært opptak er 1. mars. For søknader som gjelder spesiell vurdering er 1. februar søknadsfrist. Vi tar inn elever fortløpende etter fristen. Det betyr at fra oss vil du få svar mye tidligere enn fra de offentlige skolene.

Når starter skoledagen hos dere?

Hos oss starter 1. time kl. 08.00. De fleste dager slutter mellom kl. 14 og 15. Det kan skje at det blir lagt en 8. time for å få timeplanen til, da er man i tilfelle ferdig 15.45. Det er sjeldent man har 8. time hos oss.

Hvilke fremmedspråk tilbyr dere på studiespesialisering vg1 og vg2?

Hos oss tilbyr vi både tysk og spansk nivå 2 for elever som har hatt fremmedspråket i ungdomsskolen. Vi tilbyr i tillegg fremmedspråk nivå 1 for elever som ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen. Ta kontakt med oss dersom du lurer på hvilket fremmedspråk vi starter opp med på nivå 1 høsten 2022. Vi har noen år tilbudt både spansk og tysk på nivå 1.

Hvor mange elever er det på skolen?

Skoleåret 2021-2022 har vi rundt 45 elever. Det er ikke mange, men vi er en skole i vekst. Vi startet opp høsten 2019 med kun vg1, og har opplevd økende interesse for hvert år. Hvordan søkertallene blir, vet vi ikke - men vi håper på mange elever til skolestart august 2022.

Hva kan jeg bli hvis jeg går på TIF?

Velger du TIF så har du utrolig mange muligheter. Vi anbefaler også å ta en titt på denne siden: https://velgteknologi.no/jobbmuligheter. Der finner man god informasjon om mulige yrker. Her finnes også mer informasjon om hvorfor TIF er et bra valg: https://velgteknologi.no/

Må jeg være kristen for å gå på Tryggheim Forus?

Nei, du trenger ikke være kristen for å gå på Tryggheim Forus vgs. Det at vi er en kristen friskole betyr at alle som jobber her er kristne, vi har en kort andakt i forbindelse med lunsj og vi har et eget kristendomsfag. Vi tar selvfølgelig imot alle elever, uansett tro eller livssyn.

Hvor mye koster det å gå på Tryggheim Forus VGS?

Tryggheim Forus Skoler mottar statlig elevtilskudd tilsvarende 85% av offentlige skolers driftsutgifter. Friskoleloven forutsetter at resterende 15% kan dekkes inn som skolepenger. Tryggheim Forus har imidlertid valgt å ta lavere skolepenger enn loven tillater. Skolepengene hos oss er 1500,- pr måned. Det betales skolepenger i 10 mnd pr år, fra september til juni. Skolepengene inkluderer lærebøker og skoletur. Det er ingen betaling i juli og august. Det gis søskenmoderasjon på 30%. Dette gjelder også ved søsken på barne- og ungdomsskolen (fra 5. til 10. trinn).

Kan jeg få stipend og lån som elev ved Tryggheim Forus VGS?

Som elev ved Tryggheim Forus vgs. har du rett til å søke om stipend og lån på samme måte som du ville hatt som elev i offentlig skole. Du finner mer informasjon på nettsidene til Lånekassen.

Kan jeg søke etter 1. mars?

Ja, hos oss kan du søke også etter 1. mars. Da må du bruke søknadsskjema som finnes på skolens hjemmeside. Du søker da direkte til skolen.